Rubriky
Aktuality

2. skautská debata

Dnes večer by nás za normálních okolností měla čekat druhá ze série skautských debat v Litomyšli. Bohužel se neuvidíme dnes, ale až v březnu. Už teď bychom vám ale rádi prozradili, na koho se budete moct společně s námi těšit.

Ladislava Částková zdravotní sestra v domácím hospici Bílá Holubice v Dolním Újezdě. Po vystudování v oboru dětská sestra pracovala řadu let ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové jako sestra u lůžka. Od roku 2012 pak pracoval jako sestra v domácí péči pod Farní charitou v Litomyšli, kde pochopila důležitost domácího prostředí pro nemocné. Zlomovým okamžikem v jejím profesním životě byla stáž v kamenném hospici v Červeném Kostelci.

PhDr. Martin Loučka, PhD.ředitel Centra paliativní péče, psycholog a odborný asistent na oddělení lékařské psychologie 3.LF UK. Paliatvní péči studoval na univerzitě v Anglii a následně působil jako stipendista na Icahn School of Medicine v New Yorku. Absolvoval také stáž v Amsterdamu a kurz práce s komplikovaným zármutkem na Columbia University. Martin je taktéž dlouholetým skautem a vynikajícím muzikantem.

Diáře do ruky a pište si 11.3. v 18:00. Bude to stát za to.